A casco biztosítást azoknak ajánljuk, akik anyagi védelmet szeretnének lopás, törés, vagy elemi kár ellen. Ma már a casco díjak is egyre kedvezőbbek, sőt számos biztosító terméke közül lehet választani.

A gépjárművekben viszonylag gyakran keletkezik kár, és ezek a károk nagy összegűek is lehetnek.Új autókra feltétlenül érdemes megkötni (különösen akkor, ha az autót hitelre vettük), de pár éves használt autóra is találhatunk igényeinknek még megfelelő, de határozottan olcsóbb szerződést.

A teljes körű CASCO szerződések széles skálája mellett ma már elérhetők az ún. rész-CASCO szerződések, amelyek vagy csak töréskárra (vagyis lopásra nem), vagy csak lopáskárra (tehát törésre nem) vonatkoznak, de létezik öreg-autó-CASCO is, amely mérsékelt szolgáltatásokkal, de kedvezőbb díjjal kínál alternatívát.

A CASCO szerződések díját két tényező határozza meg alapvetően: az egyik az autó új értéke, a másik a választott önrészesedés. Az önrészesedés mértékét a szerződés egyértelműen tartalmazza, egyrészt egy konkrét összeg (pl. 100.000 Ft), másrészt százalékos formában (pl. 10%). A kettő közül a nagyobbik érték az, amit a biztosító a kártérítés összegéből le fog vonni, tehát ezt nekünk kell zsebből állnunk. Értelemszerűen a biztosítás díját az önrész emelésével tehetjük kedvezőbbé, ez azonban alapos megfontolást igényel.

Vissza a főoldalra