Betöréses lopás kockázatát milyen vagyonvédelem mellet vállalja a biztosító?

A biztosítók lakásbiztosítási feltétele meghatározza, hogy mekkora kártérítési limitig térít az adott időpontban meglévő megfelelően működtetett mechanikai és elektronikai védelem figyelembevételével. A szerződés megkötésénél a meglévő vagyonvédelem színvonalát a biztosító nem vizsgálja.

Lakásomat mekkora összegre biztosítsam?

A biztosítási összeg meghatározásánál az újjáépítési értéket kell meghatároznunk, melyet egy javasolt négyzetméterár alkalmazásával határozhatunk meg. A javasolt egységártól felfele természetesen el lehet térni.

Ki és milyen időtartamra köthet lakásbiztosítást?

Bárki, aki a vagyontárgy megóvásában érdekelt (tulajdonos, résztulajdonos, bérlő, finanszírozó) vagy azt ilyen személy javára köti. A szerződés tartama határozatlan. A felmondás biztosítási évfordulóra lehetséges vagy abban az esetben, ha az érdekviszony már nem áll fenn.

Mire jó a lakásbiztosításon belüli felelősségbiztosítás?

A biztosító kötelezettséget vállal arra, hogy a szerződésben meghatározott kártérítési összeg erejéig, megtéríti azon személyi és szerződésen kívüli harmadik személynek okozott dologi károkat, melyekért a biztosított tartozik kártérítési felelősséggel.

Vissza a főoldalra